top of page

Verschillende bedrijven, organisaties en initiatieven steunen ons onderwijs door hun digitale tools (tijdelijk) gratis aan te bieden.

Hieronder vind je een aanbod aan apps en andere digitale middelen om de ontwikkeling van uw kind te blijven stimuleren.

De meeste apps zijn normaal gezien betalend maar worden nu tijdelijk gratis aangeboden.

Dit is een vrijblijvend aanbod. 

Hou de schermtijd van je kind in de gaten. 
Ook bewegen, in de tuin spelen of werken, gezond eten en gezelschapsspelletjes met het gezin zijn minstens even belangrijk.

We trachten dit aanbod voortdurend verder uit te breiden.

icoon_digits.jpg

Little Digits

badge_appstore-lrg.png

In deze app ga je aan de slag met getallen, hoeveelheden en met sommen! Je ziet bijvoorbeeld een getal in beeld. Hoeveel vingers zijn dat? Leg ze op het scherm. Een andere opdracht is dat je een som ziet. Kun jij dat antwoord geven door middel van het neerleggen van je vingers? 
 

Dit is een mooie app voor jonge kinderen om met cijfers en sommen bezig te zijn. Het feit dat je met je vingers, en dus concreet materiaal bezig bent vind ik erg goed.

Er zit ook een grote diversiteit aan activiteiten in deze app. De activiteiten volgen elkaar mooi op in moeilijkheid. Juist door deze diversiteit en opbouw is dit ook een app die lang blijft boeien.

Wanneer een kind een fout maakt wordt het gestimuleerd om opzoek te gaan naar de juiste oplossing. De animaties die kinderen krijgen wanneer ze het goed doen stimuleren kinderen ook om door te gaan.

De kinderen die met deze app werken zijn erg enthousiast over de app! En blijven er maar mee werken.

icoon_bugs-220x220.png

Bugs and Bubbles

Een prachtige app vol met zoekspellen, telspellen, rekenspellen, reactiespellen, onthoudspellen, en nog veel meer verschillende soorten! Een echte aanrader om op je eigen niveau te doen.

Bugs and Bubbles is een verzameling van 18 activiteiten die zijn ontworpen om verschillende vaardigheden voor vroeg leren te ontwikkelen en te versterken. Met een mix van prachtige organische en industriële omgevingen kunnen kinderen knijpen, ploffen, vegen en tikken op bubbels voor een heerlijke leerervaring. Als kinderen deze vaardigheden eenmaal onder de knie hebben, verander dan eenvoudig de instellingen om kleuren, getallen en letters in een andere taal te leren!

badge_appstore-lrg.png
available_google_play.png
icoon_garfield-220x220.png

Garfield’s Count me in

Deze app is echt een rekengame. Garfield’s vriendjes zijn ontvoerd door buitenaardse wezentjes. Garfield kan ze bevrijden. Hiervoor moet hij allerlei rekenuitdagingen oplossen. Door te oefenen en toverdrankjes te verdienen kan hij vooruitgang boeken.

Leer rekenen met Garfield en zijn vriendjes! Met Garfield’s Count Me In leren kinderen de meeste rekenvaardigheden van de basisschool. De kinderen kunnen zelfstandig leren zonder de hulp van een leraar of ouder. En nog veel belangrijker, het maakt rekenen leuk!

badge_appstore-lrg.png
available_google_play.png
icoon_fundels-220x220.png

Fundels

Op Fundels kun je digitale prentenboeken luisteren en bekijken! Kies als je de app hebt geïnstalleerd voor: “Doorgaan zonder aan te melden”. Dan heb je toegang tot 15 prentenboeken gedurende deze periode dat de scholen dicht zijn. Je moet de prentenboeken wel even naar je device downloaden.

Fundels biedt jonge kinderen (3-10 jaar) leesplezier op een andere manier. Kinderen beleven een unieke digitale leeservaring met tal van activiteiten en speelse invalhoeken.

Je kan nu ook de software downloaden op je computer via

https://www.fundels.com/downloads/?mc_cid=2c4d48bc56&mc_eid=442981144f

badge_appstore-lrg.png
available_google_play.png
icoon_voorleeshoek-220x220.jpg

Voorleeshoek

In de app van de voorleeshoek kun je allemaal gesproken prentenboeken vinden. Deze worden geanimeerd voorgelezen! Je kunt nu een maand gratis van deze app gebruik maken. Een echte aanrader om de taalontwikkeling te blijven stimuleren!
De Voorleeshoek is een digitaal hoekje op de tablet, telefoon of computer waar kinderen van 0-10 jaar voorleesfilmpjes bekijken en even heerlijk wegdromen. De filmpjes zijn een combinatie van spannende verhalen, leuke prenten en mooie muziek. De Voorleeshoek is een ideaal hulpmiddel om elke dag 15 minuten bezig te zijn met (voor)lezen. Er is een ruim aanbod met boeken, want de catalogus wordt elke week aangevuld met vier nieuwe voorleesfilmpjes.

badge_appstore-lrg.png
available_google_play.png
icoon_bubbles.png

Bubbles

In deze app maak je eenvoudige op- en aftreksommen. Zodra je het antwoord op je som ziet gooit tik je deze aan. De aap gooit nu de bal naar het antwoord en geeft je feedback. Wanneer heb je de hele slinger met antwoorden weggespeeld. Een mooie app om je rekenvaardigheid te oefenen! En… Je kunt deze app instellen naar eigen niveau.

badge_appstore-lrg.png
download-220x220.jpeg

Encyclopedie van Kleine Muis

Een prachtige app waarin je samen met Kleine de natuur ontdekt. Ga samen op ontdekkingstocht in deze app. En kom veel te weten over platen, dieren en hun leefomgeving. Echt een app om samen op de bank te bekijken en van te genieten met als bonus dat je ook nog van alles leert!

- ontdek meer dan 160 dier- en plantensoorten in 4 verschillende habitats.

- een leuke manier om te leren

- makkelijke en intuïtieve besturing

- beschikbaar in vele talen

badge_appstore-lrg.png
available_google_play.png
Schermafbeelding-2020-03-18-om-15.52.30-

ColourCode

Colourcode is een leuk spel rond kleuren, vormen, volgorde en rotatie!

Het doel van het spel is om met de transparante plaatjes de afbeelding na te bouwen. Tap op de plaatjes en stapel ze in de juiste volgorde.

Je kan de plaatjes draaien en van volgorde veranderen door erop te tappen.

Je hebt de puzzel opgelost als je resultaat overeenkomt met de opdracht.

Kan jij alle puzzels oplossen?

Je krijgt een afbeelding te zien die je moet namaken met de stukken die er liggen. De afbeelding ze je bovenin staan. Draai de stukken die je nodig hebt zo dat alles past. Het spel wordt steeds een beetje moeilijker.

badge_appstore-lrg.png
icoon_cursive-220x220.jpg

Intro to cursive

Oefen met het aan elkaar schrijven van verbonden schrijft. Eerst wordt de letter je voorgedaan en daarna kun je het zelf doen. Deze app kun je goed combineren met de Apple Pencil.

Jammer dat dit niet in het Nederlands is.

Verder werkt het wel.

badge_appstore-lrg.png
icoon_letters.jpg

Intro in to Letters

Oefen met het schrijven van letters! In deze app worden de letters op verschillende manieren aangeboden.

Een leuk en leerzaam programma. Leuk voor wat oudere kinderen om de eerste klanken van het Engels te leren. Voor jongere Nederlandse kinderen is het leerzaam om te leren hoe je de letters schrijft. Ik zou heel graag ook de Nederlandse klanken willen oefenen met kinderen. Die mogelijkheid mist helaas, hopelijk komt er een update waarin je verschillende talen kan instellen of misschien zelf kunnen opnemen.

badge_appstore-lrg.png
icoon_rupsje.jpg

Rupsje Nooitgenoeg

Breng rupsje nooitgenoeg tot leven! Laat ‘m fruit eten tot rupsje nooitgenoeg genoeg heeft gegeten om een vlinder te worden. Let op… Deze app kun je alleen gebruiken als je een iPad 6th generation, pro of hoger hebt.

Wanneer je de app start en de rups uit z’n concon komt dan kan hij gaan eten. Het fruit maak je met je vingers. Dit kan van alles zijn, appels, aardbeien, pruimen en nog veel meer! Echt geweldig. Wanneer je Rupsje Nooitgenoeg 3 stuks fruit hebt laten eten dan laat je ‘m op de boomstam laten slapen. Daarna wordt Rupsje Nooitgenoeg iets groter.

Er staat ook een mooie koffer. In deze koffer zitten allerlei mooie spullen. Zo kun je bellen blazen, een lieveheersbeestje los laten en nog meer. Wanneer Rupsje Nooitgenoeg genoeg heeft gegeten, dit is na een aantal keer eten, gaat ze weer slapen en wordt ze een echte vlinder!

badge_appstore-lrg.png
512x512bb-220x220.jpg

Teachers Pack 3

Als je de app start krijg je een scherm te zien met 15 verschillende iconen. Deze iconen staan voor de 15 verschillende spelletjes die je kunt doen in deze app.

badge_appstore-lrg.png
icoon_myplayhome-220x220.png

My PlayHome

Ontdek de wereld thuis. In elke kamer kun je van alles ontdekken! Je kunt zelfs naar andere huizen toe gaan. Speel samen met je kind in deze app een verhaal na.

Geschikt voor alle leerlingen.

badge_appstore-lrg.png
image-2018-08-15.jpg

Inleiding tot wiskunde – Leer getallen en cijfers

Leer cijfers te koppelen aan aantallen. Oefen met cijfers schrijven. De posities op de getallenlijn en nog veel meer!

Ik vind dit een mooie app voor kleuters die met tellen bezig gaan. De eerste twee oefeningen zijn wel erg op de Montessori didactiek gericht. En wellicht kunnen scholen die geen Montessori scholen zijn er wat minder mee.

De overige vier oefeningen vind ik zeer bruikbaar! Zelf oefenen met het schrijven van cijfers. Of het juiste cijfer aanwijzen is toch weer iets anders dan op papier, of op een bord dit oefenen. Natuurlijk moet je dit nog wel doen!

Ook het zelf op volgorde leggen van de cijferrij vind ik zeer bruikbaar. Je krijgt direct feedback op je handelen wat ik erg fijn vind.

Ik vind dit echt een veelzijdige app waarin je kunt oefenen met de getallenrij, schrijven van cijfers en de hoeveelheden. Een mooie app voor 1S, 1A, 1B, 2B, 2C, 2E.

badge_appstore-lrg.png
512x512bb-1-220x220.jpg

Hoopa City

Wat een verschrikkelijk leuke app zeg! In deze app kun je echt heel erg creatief bezig zijn en zo je eigen stad ontwerpen. De app spreekt jonge kinderen echt heel erg aan. De kleuren en figuren die in de app worden gebruikt hebben een aantrekkingskracht op ze. Bouwen en bezig zijn met hoe iets eruit moet ziet is iets wat ook leeft in de wereld van jonge kinderen.

Wat ik zelf ook leuk vind aan deze app is dat je elke keer weer verder kunt bouwen aan je wereld. Je gemaakte wereld sla je op. En daarna kun je er weer verder mee. Je kunt ook oneindig door bouwen. Doordat je de werelds die je maakt opslaat kun je elke keer weer verder bouwen en elke wereld een ander thema geven.

badge_appstore-lrg.png
available_google_play.png
icoon_pandaschool.jpg

Dr Panda School

Dit is weer een echt leuke app van Dr Panda. In deze app ontdek je de school van Panda. En het leuke vind ik… Je kunt je fantasie de vrij loop laten! Wil je gaan spelen op het schoolplein dan kan dat! Je kunt er vriendjes bij uitnodigen.

Ook kun je in alle lokalen van de school. En daar kunnen je vriendjes uit de app ook bij komen kijken! Je kunt ook de kantine van de school in om te eten. En natuurlijk ruim je daarna alles netjes op.

Genoeg te doen en te ontdekken voor 1S, 1A, 1B, 1C, 2A, 2B, 2C, 2E in deze app die zich op school afspeelt!

Ik vind het ook prettig dat er geen reclame in de app zit. Je hebt in deze app geen maatstaf waar je aan moet voldoen. Het is juist fijn dat je lekker kunt spelen!

badge_appstore-lrg.png
available_google_play.png
icoon_space-220x220.png

Dr Panda Space

Klaar om gelanceerd te worden? En gaan! Met dr Panda Ruimte bouw je een eigen ruimteschip en ga je de lucht in! Ontdek van alles over de ruimte. Let op! Dit is een app puur om mee te spelen. Houdt daar rekening mee in het aanbieden van de app.

badge_appstore-lrg.png
available_google_play.png
download (1).jpg

Xnapda.be

Sneller leren, mét plezier!

Xnapda is een platform boordevol educatieve filmpjes voor de lagere school. Leerlingen van het 1ste tot en met het 6de leerjaar vinden er filmpjes over:

  • Wiskunde

  • Taal

  • Spelling

  • Wereldoriëntatie 

  • Frans

https://www.xnapda.be/

icoon_zootrain-220x220.jpg

Dierentuintrein – Zoo Train

In deze app kun je 5 verschillende spelletjes doen met dieren. Je kunt figuren afmaken, muziek maken, treinen maken, Engelse woorden leren en maken en met treinbanen aan de slag. De taal in de app is Engels maar hier heb je niet tot nauwelijks last van. Een mooie app in het thema dierentuin.

badge_appstore-lrg.png
download-1.png

Letterprins

Letterprins is terug! Dit is echt een super goede app om lezen mee te oefenen. Er zitten meerdere oefeningen in waaronder lezen, woordenschat en flitsen. Het is een app die je als ouder/leerkracht/begeleider samen kunt doen met een kind. Echt een aanrader om te gebruiken om het lezen te stimuleren!

Aan het begin van de game maak je een profiel voor jezelf. Hierin stel je ook in welk avi niveau je hebt. Zo kun je meteen instappen op je eigen oefenniveau.

badge_appstore-lrg.png
icoon_woordwiel-220x220.png

Woordwiel

Met de app woordwiel kun je zelf woorden gaan maken door aan de tandwielen de draaien. Wanneer je een bestaand woord hebt gemaakt kun je er een foto van maken en in je eigen tuin plaatsen! Echt een aanrader om samen mee aan de slag te gaan.

badge_appstore-lrg.png
mb02a-300x400.png

Moji Bingo

Met deze app kunnen kinderen echt hun basisvaardigheden met rekenen oefenen.

Echt alle basisvaardigheden plus, min, keer, delen en klokkijken zitten erin.

Ik merk aan de kinderen dat ze het leuk vinden om Bingo te halen. Het motiveert ze om door te gaan met het spel. Ook het feit dat de vogeltjes weggaan als kinderen fouten maken vind ik prima. Want daarna kun je het spel opnieuw starten.

Fijn dat er 8 verschillende soorten oefeningen inzitten. En dat er zelfs voor gekozen is om plus/minsommen en keer/deelsommen ook samen in een combinatie oefening te doen.

badge_appstore-lrg.png
mzl.wmrktjrf.175x175-75.jpg

Moji Kloktrainer

De app & website geven op een hele gestructureerde manier gestalte aan oefenen van analoog klokkijken. Doe je het goed dan komt er een vogeltje of krijgt het vogeltje een hoofddeksel. Doe je het niet goed dan gaat er iets weg en wordt het juiste antwoord getoond. En krijg je gewoon weer een nieuwe vraag om vogeltjes of hoofddeksels te verdienen.

De volgorde van aanbieden is wat mij betreft ook prima. Eerst de hele uren, dan de halve uren en dan vervolgens de kwartieren.

badge_appstore-lrg.png
download (2).jpg

Woordkasteel

Spelling oefenen op elk niveau met 24 educatieve games.
Onze leerlingen zijn er gek op.

https://www.woordkasteel.com/wkasteel/download.htm

Probeer ook eens Woordkasteel Online.

https://www.woordkasteel.com/online/index.php#

7067a725ac47dc2492f3c6f647acb80d.png

SmartGamesLive

SmartGamesLive is nu ook gratis.
Word nu lid en krijg gratis toegang tot al hun logische denkspellen.
Los honderden educatieve opdrachten op en nog veel meer.

https://www.smartgameslive.com/nl

logoFBtest.jpg

Wablieft : Gratis nieuws en boeken

  • WABLIEFT-BOEKEN

Ze geven iedereen twee gratis boeken. Dat zijn 'Johnny Stalker' van Diane Broekhoven en 'Winnen' van Erik Vlaminck. Je kan de boeken downloaden via www.wablieft.be/nl/boeken

  • ONLINE NIEUWS

Wablieft maakt de komende weken ook alle online artikels gratis. Je kan dan al het nieuws lezen zonder wachtwoord. Ga naar onze digitale krant via nieuws.wablieft.be

icoon_grufg.jpeg

Gruffalo Games

Speel spelletjes met de Gruffalo! Puzzel, speel memory, drie op een rij, vang noten en doe nog veel meer leerzame spelletjes samen met de Gruffalo. Een hele gave app voor jonge kinderen. ​

De spelletjes zijn leuk en afwisselend. Ik merk dat kinderen makkelijk een spel kunnen kiezen en ermee aan de slag kunnen gaan.

badge_appstore-lrg.png
icoon_mytown-220x220.png

My Town – School

Neem een kijkje in de school! Speel/werk op 9 locaties, doe experimenten, speel muziek en doe balspelletjes. En doe dit alles met verschillende karakters. Een mooie app om samen over school te praten.

badge_appstore-lrg.png
available_google_play.png
Schermafbeelding-2020-03-25-om-18.36.47-

Dierenpuzzels

Duik in de dierenwereld! Tik het dier op een van de continenten aan. En maak de puzzel van de dieren. Is je dier af? Dan hoor je ook nog het geluid van ‘t dier.

badge_appstore-lrg.png
icoon_videotd-220x220.jpg

Video Touch – Dieren

Video’s over boerderij dieren! Luister naar hun geluiden en zie filmpjes over hoe ze leven. Bij elk dier zijn 4 filmpjes.

badge_appstore-lrg.png
mzl.slisqjay.175x175-75-e1418226639641.j

Jakkiebak Kippenkak

Ik vind dit een ontzettend leuk spel voor kleuters om in te zetten tijdens de speel/werktijd. Je ziet kinderen echt actief samen met elkaar bezig om het spel te spelen.

Het doel van het spel is om zo snel mogelijk de andere kippen in te halen om zo als eerste van elke kip een veer te hebben!

badge_appstore-lrg.png
50f95ea36658bceee6c67f8519cd255a.png

Hopster Coding Safari

Maak routes voor de dieren om bij hun huis te komen

De app werkt ook heel eenvoudig. En er zit een mooie opbouw in de opdrachten. Ik vind het fijn dat de app helpt wanneer kinderen er niet uitkomen.

Je ziet kinderen er echt hard mee aan het werk gaan. En ook samen actief naar oplossingen zoeken. Soms gaan ze even op een bepaalde manier staan om zich voor te stellen welke kant de ‘Little Miss” op moet gaan.

Dat er steeds nieuwe uitdagingen in de app komen blijft de app uitdaging geven. Dat vind ik erg leuk! Elk vrijgespeeld level heeft een nieuw dier.

badge_appstore-lrg.png
Schermafbeelding-2020-03-23-om-15.46.35-

Polly Puzzelt

Kies uit een van de puzzels van Polly en maakt deze. Als een stukje goed ligt dan blijft het vast liggen. Als het nog niet goed zit kun je het schuiven. Als je de puzzel af hebt krijg je een applaus.

badge_appstore-lrg.png
icoon_peuterzoo-220x220.jpg

Peuter zoo – Diertjes maken

Maak het diertje wat je onderin beeld ziet door de lagen te schuiven. Als je het juiste diertje hebt gemaakt krijg je de naam te horen en zie je confetti! Je kunt dit op meerdere niveau’s doen.

badge_appstore-lrg.png
unnamed.webp

RADIO WINOKIO

Hier vind je de streaming-app van Kapitein Winokio: je luistert (en zingt en danst) ermee naar al zijn liedjes. Af en toe geeft de kapitein er ook live een miniconcertje of leest hij een verhaal voor - vanuit je zetel zit je altijd op de eerste rij.

badge_appstore-lrg.png
available_google_play.png
b92a97c583dc5aaf6b072e657bf45829.jpg

Lettercircus letters leren

Lettercircus biedt een leuke, interactieve manier om met kinderen van de 3e kleuterklas te spelen met letters. Kinderen van het 1e lj oefenen de tweeklanken. Er zijn letterspelletjes, verhalen en letterplaten. Tijdelijk is dit programma gratis.

Klik op http://lettercircusdigitaal.delubas.nl/?mc_cid=2c4d48bc56&mc_eid=442981144f

icoon_splitsen-220x220.jpeg

Splitsen

Je ziet een getal, bijvoorbeeld 7, aan de ene kan staat 3 jij moet aangeven wat erbij moet om 7 te krijgen. Je kunt zelf instellen tot welk getal er gesplitst moet worden. En ook hoeveel opdrachten je moet maken. Ook kun je er voor kiezen om een getal in drieën te splitsen.

badge_appstore-lrg.png
icoon_beer.jpeg

We gaan op berenjacht

We gaan op berenjacht en zijn niet bang! Zo begint het verhaal van Wij zijn op berenjacht. In deze app kun je luisteren naar het verhaal, zelf het verhaal naspelen, leerzame spelletjes doen en nog veel meer!

badge_appstore-lrg.png
Schermafbeelding-2020-04-03-om-13.41.53-

De tafels oefenen

Oefen de tafels in deze mooie app van de makers van moji klok. Je geeft zelf aan hoe groot het raster moet zijn waarin sommen worden gemaakt. Je krijgt steeds 5 antwoorden die je op de goed plaatsen moet leggen. Een mooie en uitdagende app weer!

badge_appstore-lrg.png
512x512bb-2-220x220.jpg

Rupsje Nooitgenoeg – Kleuren & vormen

Ga samen met Rupsje Nooitgenoeg aan de slag met vormen en kleuren! Oefen met sorteren, maak puzzels, maak patronen en nog veel meer! Een toffe app voor kleuters.

badge_appstore-lrg.png
bottom of page