Zoeken
  • Peter Bauwens

Iedereen digitaal!

Bijgewerkt: 28 apr 2020

Met enige fierheid kunnen we mededelen dat al onze kinderen vanaf vandaag, dinsdag 27 april 2020, beschikken over een computer en een internetverbinding.


Uit een rondvraag van de meesters en juffen aan onze ouders bleek, dat ongeveer 20% van onze gezinnen geen computer had en/of geen internet.

Met de steun van Stad Mechelen hebben we al deze gezinnen een leenlaptop kunnen aanbieden en internet via het FreeWifi netwerk.


Uit al deze gezinnen is er één persoon op school geweest om het materiaal te komen ophalen. Van dit moment werd ook gebruik gemaakt om te tonen en te leren hoe je op Smartschool moet, hoe je op Bingel kan en waar je de schoolwebsite kan vinden.


Deze leenlaptops worden terug gebracht naar Stad Mechelen op 30 juni 2020.


Nu al onze gezinnen en kinderen een computer én internet hebben, kunnen we de weg vrij maken om digitaal oefeningen, leerstof, spelletjes etc. aan te bieden.


Zo zie je maar: door Corona lijkt het alsof de wereld stil staat, maar niets is minder waar. Onze school heeft nu een enorme stap voorwaarts gezet in de digitale wereld! We zullen hier nog veel gebruik van maken, met of zonder Corona.

146 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Busvervoer vanaf 1 september 2020

Beste ouders Nog enkele dagen en dan starten onze leerlingen weer aan een nieuw schooljaar. De minister van onderwijs heeft owv corona beslist dat onze leerlingen van het secundair en het lager onderw

Volledige opstart nog niet mogelijk.

Beste ouders, Volgende week (van 2 tot en met 5 juni) verandert er in onze school nog niets. Omwille van de veiligheid, het busvervoer en ingewikkelde organisatie is een volledige opstart niet mogelij

Speelplein Mut de Muis

De zomervakantie staat voor de deur. Het schooljaar eindigt in ongeziene en bizarre omstandigheden. Maar ook de zomervakantie zal voor de meeste onder ons ‘anders’ zijn. Ouders zien een onzekere perio