Zoeken
  • Peter Bauwens

Iedereen digitaal!

Bijgewerkt: apr 28

Met enige fierheid kunnen we mededelen dat al onze kinderen vanaf vandaag, dinsdag 27 april 2020, beschikken over een computer en een internetverbinding.


Uit een rondvraag van de meesters en juffen aan onze ouders bleek, dat ongeveer 20% van onze gezinnen geen computer had en/of geen internet.

Met de steun van Stad Mechelen hebben we al deze gezinnen een leenlaptop kunnen aanbieden en internet via het FreeWifi netwerk.


Uit al deze gezinnen is er één persoon op school geweest om het materiaal te komen ophalen. Van dit moment werd ook gebruik gemaakt om te tonen en te leren hoe je op Smartschool moet, hoe je op Bingel kan en waar je de schoolwebsite kan vinden.


Deze leenlaptops worden terug gebracht naar Stad Mechelen op 30 juni 2020.


Nu al onze gezinnen en kinderen een computer én internet hebben, kunnen we de weg vrij maken om digitaal oefeningen, leerstof, spelletjes etc. aan te bieden.


Zo zie je maar: door Corona lijkt het alsof de wereld stil staat, maar niets is minder waar. Onze school heeft nu een enorme stap voorwaarts gezet in de digitale wereld! We zullen hier nog veel gebruik van maken, met of zonder Corona.

138 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Volledige opstart nog niet mogelijk.

Beste ouders, Volgende week (van 2 tot en met 5 juni) verandert er in onze school nog niets. Omwille van de veiligheid, het busvervoer en ingewikkelde organisatie is een volledige opstart niet mogelij

Speelplein Mut de Muis

De zomervakantie staat voor de deur. Het schooljaar eindigt in ongeziene en bizarre omstandigheden. Maar ook de zomervakantie zal voor de meeste onder ons ‘anders’ zijn. Ouders zien een onzekere perio

Contacteer ons

Tel: 015 20 25 38

E-mail: directie@buodesprankel.be

Adres

Nekkerspoelstraat 358 A
2800 Mechelen

Created by De Sprankel 2019