top of page
Zoeken
  • Peter Bauwens

Algemene richtlijnen over het coronavirus

Beste ouders en leerlingen,

Beste leerkrachten,


Via deze weg wensen we jullie de algemene richtlijnen over het coronavirus (COVID_19) te communiceren. Deze richtlijnen zijn afkomstig van het Departement Onderwijs zelf, in samenspraak met het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG) en het Coördinatie- en Crisiscentrum van de Vlaamse Overheid (CCVO).Richtlijnen:

1. Vlaamse scholen zijn maandag 2/3 open

2. Basisregel: wie geen symptomen heeft, mag komen werken of naar school gaan


De basisregel blijft: zolang iemand geen symptomen heeft (zelfs al bezocht die persoon een risicogebied), dan mag die persoon gaan werken of naar school blijven gaan. Als iemand symptomen vertoont, dan moet hij thuisblijven en de huisarts contacteren.


Voor leerlingen betekent dat concreet (uit de nieuwsbrief van Agentschap Zorg en Gezondheid):

Kinderen zonder ziektesymptomen kunnen gewoon terugkeren naar school en kunnen hun gewone activiteiten doen zolang ze geen symptomen hebben.

Kinderen die naar een hoogrisicogebied op reis zijn geweest, moeten waakzaam zijn voor symptomen. Hebben ze symptomen, dan gaan ze niet naar school. Krijgen ze symptomen op school, dan moeten ze meteen de klas verlaten en opgehaald worden door de ouders. De ouders contacteren de huisarts voor verdere opvolging en behandeling.


Om te weten welke gebieden hoogrisicogebieden zijn, kun je terecht op de website van Sciensano.


Graag herhalen we ook nog de algemene preventieve maatregelen, waardoor je de verspreiding van griep-, corona- of andere virussen voorkomen. We moedige jullie aan om deze richtlijnen te volgen:


1. Was je handen regelmatig en grondig (40 à 60 sec.) met water en zeep. Hoe je best je handen wast, zie je in op de handleiding (in bijlage en aan iedere waterplek op school). Het gebruik van speciale gels is niet nodig, gewone zeep volstaat.

2. Moet je hoesten? Hoest in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog.

3. Gebruik papieren zakdoekjes bij niezen of snuiten en gooi ze weg in een afgesloten vuilnisbak.

4. Vermijd om handen te geven. Begroet elkaar met een zwaai of met de elleboog.

5. Blijf zeker thuis als je ziek bent. Ga niet naar school. Contacteer je huisarts.

6. Vermijd nauw contact met zieke personen.

7. Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan met je handen.


Mondmaskers dragen op school heeft momenteel geen enkele meerwaarde. Zolang de problematiek rond deze virussen acuut is, zullen wij leerlingen die zich ziek komen melden aan het secretariaat onmiddellijk naar huis laten gaan. Naar goede gewoonte zullen de ouders hiervoor opgebeld worden met de vraag om je zoon of dochter op te komen halen. Graag vragen we jullie om hier de nodige voorrang aan te geven.


Mocht je naar aanleiding van dit alles nog vragen hebben, aarzel zeker niet om contact te nemen.


Kurt Van Steenlandt

Algemeen directeur


Marijke Vanroy Directeur De Sprankel
110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page